Technasium Biobased Newmancollege 5 Havo – levende kleuren uit bieten voor textiel

Afgelopen vrijdag hebben Frederique, Nick, Lei en Rens hun meesterproef gepresenteerd met het kleuren van textiel uit biobased grondstoffen. Bieten blijken een grote kanshebber, alhoewel ze vervolgonderzoek willen doen om de kleurstoffen beter te laten hechten in de textiel-vezels. Leuk te horen is ook dat 3 van de 4 leerlingen in de running zijn voor een HBO studie bij Avans en 1 voor NHTV.. De WetenschappelijkePosterKleurstoffen en het Eindverslag Lei Rens Nick Frédérique Meesterproef vind je hier. Een uitstekende start voor verder onderzoek in ons Levende Kleuren programma van Dorien Derksen – Lector Biobased Products bij het Centre of Expertise waar wij direct mee samenwerken vanuit de Academie ATGM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s