Leiderschap


Het ontwikkelen van leiderschap en verantwoordelijkheid met studenten is een wereldopdracht. Dit is het belangrijkste werk in de opleiding chemische technologie, de academie ATGM en het Avans Ondernemerscentrum. Dit werk is nog niet vast onderdeel van de opleidingen en komt bij mij xtra aan bod in SLB = studieloopbaan begeleiding 🙂 Het nemen van de regie over je leven en werk vraagt jouw aandacht en tijd als opdracht. De keuze is doorgaan met vaste patronen of jouw  initiatief.

Voor CAA punten kun je bij mij terecht voor opdrachten die je helpen jouw eigen authentieke leiderschap uit te vinden. Mijn stelling is dat jouw leiderschap goed kan ontwikkelen door te beginnen bij jezelf. Anderen leiden begint met jezelf te leiden. Hoe je dat kan ontdekken is mijn specialiteit en focus die ik heel vaak invul. Hoe ik dat doe volgt direct uit oprechte interesse in de persoon met wie ik wil werken.

Waarom de ontwikkeling van jouw leiderschap zinvol is zie je hier

comfort-zone1

De link naar Leiderschap als studiepunten onderwerp vind je op deze site.

Je kunt ook kijken naar de 2 conferenties die vorig jaar en dit jaar zijn georganiseerd door het AOC. Conferentie 2013 ging over vrouwelijk leiderschap.  Deze video geeft een impressie in 7 minuten. Voor leiderschapsontwikkeling voor vrouwen is de GWL organisatie  een uitstekende klik. De prioriteit voor dit thema vind je in WEF_FOJ_Executive_Summary_GenderGap van het Wereld Economic Forum.  Voor mannen en vrouwen samen zijn er meerder mogelijkheden die we voorde academie ATGM en het AOC ontwikkelen op dit moment. Dat vraagt nog enige tijd. Ga daar niet op wachten en begin met leiderschap zoals je kan zien bij CAA Leiderschap

Step-Out-of-Your-Comfort-Zone-Inspirational-Quotes2

Dit jaar werd nieuw leiderschap besproken en daarin een focus voor authentiek leiderschap. Van deze bijeenkomst is een live stream video beschikbaar. Scrol wel door het begin en ook door de pauze om je niet te vervelen. Van beide conferenties is ook een boekje uitgegeven waarmee je je zeker kan verdiepen.

In 2015 zal de conferentie op 6 maart gaan over leiderschap in het bedrijfsleven. Een interessant voorbeeld voor nieuw leiderschap in Brazilie is de volgende video van 50 minuten..... de voorbeelden raken aan het ontwikkelen van leiderschap van / bij kinderen.

Er bestaan ook on-line cursussen leiderschap zoals die van coursera. Hier heb ik geen ervaring mee, is wel goed om te proberen.

3 thoughts on “Leiderschap”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Kernactiviteiten, feest en inspiratie > Pluk de dag (^_^)

%d bloggers like this: