Succes


Succes is een belangrijk onderdeel van ons leven en werk. Ik vraag ook altijd als je een project uitvoert :” denk na over wanneer je nu zelf succes hebt:”, en dit ook doet voor het team, project en de opdrachtgever…allemaal kijken ze op een eigen manier naar succes… Waarom die focus.

Wanneer je het succes van alle kanten bekijkt en er een tastbare beschrijving van maakt en er de juiste beelden of beeldvorming in maakt, dan is de kans om daar ook op uit te komen groter. Dit komt omdat je je vooraf bewust bent van de gewenste uitkomst en dus kun je gaandeweg je pad en uitvoering bijsturen naar je doel en het succes daarin. Dit is voor projecten (er is geen project hetzelfde!!) een krachtige manier van kijken en voorbereiden. Ook het gesprek zelf is krachtig omdat het bij de start van iets nieuws al kijken is naar het einde.

Wanneer heb je nu zelf succes in je leven en werk. Laten we er niet meteen een project van maken, dat kan natuurlijk wel. Je hebt succes wanneer je je talenten ontwikkeld en die inzet in activiteiten die je leuk vindt. Natuurlijk kan hier een verbinding met anderen tot stand komen zodat je kan samenwerken en delen en de 1+1=3 maken. Hoe kom je dan aan succes waar je echt een goed gevoel over krijgt…..dan wil je iets verder doorpakken naar wat het echt voor jou en anderen betekent. Voor mij is succes het gezamenlijk bereiken van betekenis in dat wat je doet en dat deelt. Je hoeft echt niet te wachten tot het einde van een samenwerking. Onderweg genieten van dat wat is behaald in de kleinere stappen is al het opbouwen van succes. Je kunt pas succes hebben wanneer je jezelf goed kent en weet hoe je in elkaar zit. Ook is het wel handig wanneer je instaat bent tot wezenlijke interesse in de ander. Van talenten, met wezenlijke interesse in anderen naar jouw betekenis is eigenlijk een uitstekende weg naar succes. Dit kun je verder onderzoeken en oppakken met mij/ons op school. Je kunt ook zelf vast beginnen via Movingtalent.org. In elk geval gaat dit niet geheel vanzelf. Je wil bewust tijd steken in jezelf en met jezelf het pad lopen als onderzoeker en daar belangrijke vragen beantwoorden en uit allerlei ervaringen leren hoe jezelf nu in elkaar steekt en wat dit betekent voor anderen. Samenwerken en teams vormen heeft heel veel zin om je succes te kunnen ervaren

The meaning of succes…. seen by UK woman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Kernactiviteiten, feest en inspiratie > Pluk de dag (^_^)

%d bloggers like this: