CAA Refs opnemen


Het verzamelen van literatuur en die lijst maken kost tijd…voor die lijst maken is er een oplossing ; Je kunt voor CAA deze oplossing uitproberen en toepassen in je proftaak verslag. Eis is wel dat je de literatuur gelezen hebt voordat je die opneemt in je verslag.

Afgelopen week, 12 december 2013, heeft er weer een ATGM update plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst heeft Jacques Versteijen van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) een presentatie gegeven over e-books en online informatie.

Steeds meer uitgevers experimenteren met e-books, maar het merendeel van de boeken is helaas nog niet online beschikbaar. Avans probeert steeds meer boeken online beschikbaar te maken, maar er zitten beperkingen aan, bijvoorbeeld bij het aanschaffen van de licenties: moeten dit er 1, 3 of juist heel veel zijn? De Groep Educatieve Uitgeverijen hebben besloten om de boekenlijsten van het HBO digitaal aan te bieden, maar dit is een moeizaam proces en zal nog enige tijd in beslag nemen.

 

Avans-breed is er besloten gebruik te gaan maken van ‘RefWorks’ voor het beheren van literatuur. Vanuit verschillende bronnen (Kaluga, Google Scholar, Worldcat, etc.) kunnen artikelen worden geïmporteerd, geordend, gedeeld en beheerd. Daarnaast is er een invoegtoepassing voor Word, waardoor het makkelijker wordt om artikelen toe te voegen aan een document en een literatuurlijst op te maken. RefWorks is beschikbaar met je Avans-account bij www.refworks.com. Heb je interesse en/of behoefte aan een workshop neem dan contact op met Niek van Hoof-Verhagen.

One thought on “CAA Refs opnemen”

  1. hey Aart, sinds kort heeft refworks een beta van zijn nieuwe programma, “flow” genaamd. is ook van proquest en de invoegtoepassing voor word blijft hetzelfde. zitten veel voordelen aan, o.a verbeterde workflow, beter literatuurherkenning en auto-aanvulling en de mogelijkheid om PDF’s te uploaden en te markeren. vanwege zelfde maker en goede integratie met app misschien een idee om hier avans breed op over te stappen? ik ben er zelf fan van!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Kernactiviteiten, feest en inspiratie > Pluk de dag (^_^)

%d bloggers like this: