Survival


Soms komen mensen in moeilijke omstandigheden. Dan komt het er echt op aan om te overleven. In die situatie wordt het echt spannend en kun je hiervan leren , als de persoon, of groep, overleeft natuurlijk.

Goede voorbeelden zijn de film Touching the Void van Joe Simpson.

Het boek “Op drift” van Steven Callahan is een redelijke thriller over het overleven midden op zee na zijn schipbreuk. De creativiteit om te overleven van die goser is Magic.

Het boek van Viktor E Frankl; “De zin van het bestaan“, is een  persoonlijke beschrijving van een overlevingsverhaal in een concentratiekamp. Hier leer je als mens in extreme gevangenschap en indoctrinatie, mensonterend aan de grens van je bestaan te komen en wat dan het enige is wat je in jouw kern als mens overeind houdt. ZIjn verworven veerkracht en overlevingservaring is een voorbeeld voor elk mens.

Het boek van Bear Grylls – in de vertaling ‘survival elke dag’, geeft een praktische en direct bruikbare leidraad voor het leven. Hij bespreekt leerervaringen om te overleven in de ruige natuur. Praktisch en zet aan tot nadenken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Kernactiviteiten, feest en inspiratie > Pluk de dag (^_^)

%d bloggers like this: