Leiderschap Shifanya Mannoe


Ónderwijsdag 10 April 035Een goed voorbeeld van studenten die werk maken van hun persoonlijk leiderschap is Shifanya Mannoe. Hier wordt haar motivatie en waarom toegelicht als haar persoonlijke richting;

Zij heeft het Global woman leadership programma van Claudia Zwart in samenwerking van het AOC gevolgd……Shifanya is afgestudeerd bij ATGM en vanuit haar werk en initiatief op zoek naar de juiste ervaringen die haar rijker maken.
1. Wat is het Global Woman Leadership programma?
Het GWL project is een zelfontwikkelingsproject waarbij je op onderzoek gaat naar je eigen grenzen. Je persoonlijke grenzen worden herkenbaar gemaakt op basis van je talenten, ervaringen en ambities/verlangens en belemmeringen. Vanuit dit startpunt ga je dan bepalen waarin je verder wilt ontwikkeling (=verleggen van grenzen). Vervolgens bepaal je eigen doelstelling en hier ga je dan ook een plan voor opzetten. Daarna krijg je over je plan en uitvoering feedback van een coach. Het resultaat is een plan vanuit je eigen leiderschap en daarin de waarom, wat en hoe vragen beantwoord te krijgen en te zien wat de betekenis is die je zoekt vanuit je persoonlijk leiderschap en bewustwording van je eigen verantwoordelijkheid daarin.
2. Waarom vind ik deze training belangrijk om te volgen?
Ik vind het belangrijk om deze training te volgen, omdat het mij een beter beeld zal geven over waar ik heen wil gaan als het gaat om mijn beroepsperspectief. Ik ga kritischer naar mijn werk kijken en onderzoeken op welk gebied ik mezelf wil ontwikkelen. Ben ik meer een onderzoeker, een organisator of een onderwijzeres?. Hierdoor kan ik in mijn leven en werk meer focus leggen op wat ik belangrijk vind en daar mijzelf leren te leiden. Dit is belangrijk, omdat in mijn ogen uit persoonlijke drive en ambitie gemotiveerde werknemers beter presteren, meer energie hebben en gelukkiger zijn in dat wat betekenis geeft. Als laatste is het interessant om te leren anderen te leiden, wat alleen goed werkt wanneer je jezelf kan leiden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Kernactiviteiten, feest en inspiratie > Pluk de dag (^_^)

%d bloggers like this: